Bil- och Teknikmuseet

Glänsande krom och vältrimmade motorer. I Köping hittar du Sveriges kanske finaste samling av gamla bilar.

Bil- och Teknikmuseet är en riktig pärla för alla som är intresserade av motorhistoria, men här finns också en hel del att upptäcka för den som gillar gamla saker och spännande berättelser.

Unika lyxbilar

På Bil- och Teknikmuseet finns fartvidunder som triumferat på racingbanorna och blänkande lyxvagnar som skjutsat runt både kungar och utländska statsöverhuvuden. Här hittar du legendariska märken som Bugatti, Panhard-Levassor och odödliga klassiker som Cadillac och Bentley. En Mercedes-Benz SSK från 1929 museets verkliga dyrgrip. Den konstruerades av Ferdinand Porsche och var sin tids mest framgångsrika tävlingsbil. Det byggdes inte fler än 35 sådana här bilar och idag finns färre än tio av dem kvar. Missa inte chansen att se den!

Intressanta samlingar

Bil- och Teknikmuseet bjuder inte bara på häftiga bilupplevelser och precis som namnet antyder finns här även annan teknik; bland annat samlingar av gamla skrivmaskiner, radioapparater och kameror. Här finns en bilverkstad i 1920-talstappning, motorcyklar och till och med en motordriven spark.

Bil- och Teknikmuseet