Cykelturer

Köping är perfekt att upptäcka från cykelsadeln! Avstånden är korta, naturen vacker och här finns många fina vägar lämpade för cykling. Dessutom är här fullt av roliga upptäckter att göra oavsett om det är fornminnen eller fika du är ute efter.

Fika på cykeltur

Fina stråk för cykling i Köpings närområde

I Köpings närområde finns det fina stråk för cykling. På Sweden by bike finns många av dem samlade. Här kan du också boka roliga cykelpaket, till exempel cykelturen med runjakt och övernattning.

Cykel- och utflyktskartan visar vägen

Det finns två större cykelleder i Köpings kommun. Vår cykel- och utflyktskarta visar dig vägen till våra smultronställen och med hjälp av kartan kan du uppleva Köpings landsbygd från cykelsadeln. Följ lederna eller utforska och hitta dina egen favorittur.

Du kan hämta cykel- och utflyktskartan hos Infopointsen eller beställa från Köpings Turistinformation.

Man på cykel

Tips på cykelutflykt: Lilla turen till Kolsva

Varför inte prova den 28 kilometer långa turen mellan Köping och Kolsva? Cykla längs den gamla järnvägsbanvallen, KUJ-banan, upp mot Kolsva, och välj gamla Brovägen, med smala kringelikrokiga kurvor, på vägen tillbaka.

Du får inte cykla riktigt överallt

Enligt allemansrätten får du cykla både i naturen och på enskilda vägar. Men på några platser i Köpings kommun får du inte cykla. Det gäller motionsspåren i Karlbergsskogen, Johannisdalsskogen, Skoftesta och Vargheden. Det är för att skydda motionsspåren.

Vill du hyra cykel?

Vill du hyra cykel?

Det finns möjlighet att hyra cykel på Stationskiosken i Köpings Järnvägsstation. I priset ingår cykelhjälm.

Priser

  • 80 kr för 4 timmar
  • 120 kr för ett dygn

Stationskiosken

info@lillastation.se

0221-710 10
Bokning av cykel sker senast 1 dag innan eller överenskommelse.

Köpings Turistinformation